טאבון גז – הדבר הבא בתחום הבישול
הרחיבו את יכולת הבישול שלכם
כיום תחום הקולינריה הביתית הולך ומתפתח, עם אביזרי בישול חדישים, סדנאות בישול ואפילו ותכניות בישול חדשות שצצות חדשות לבקרים בטלוויזיה. עם ההתפתחות בתחום הקולינריה אנשים רבים צוברים עניין בבישול ביתי ומעוניינים לבשל ברמה של מסעדות פאר.
לרוב, המטבח הביתי לא מכיל יותר מתנור אפייה וכיריים של גז, אך אלו אינם פותחים בפניכם את כל אופציות הבישול והאפייה ואינם מאפשרים להכין דברים בבית כפי שהם במסעדה. אחת הדרכים המצוינות להעשיר את הבישול שלכם היא באמצעות טאבון גז. זהו מתקן שמתפקד כמו טאבון לבנים ומעניק אפייה עוצמתית עם טעם ייחודי מאוד, והוא פועל על גז בישול. כלי זה מכיל בתוכו אבן מיוחדת שמתחממת כתוצאה מהדלקת הגז ועל כן הוא מעניק טעם של תנור לבנים אמיתי.
מהם היתרונות של טאבון הגז?
מספר יתרונות חשובים בזכותם הוא מהווה בחירה פופולרית עבור חובבי בישול:
- טעים – הטעם המעושן והמיוחד שהוא מעניק לאוכל אינו משתווה כלל וכלל לטעם של אפייה בתנור. זהו טעם שיוכל להעניק לאוכל שלכם רמת בישול של גורמה שאינה נופלת מזו של מסעדה.
- אפשרי לשימוש בבית –בשונה מטאבון הלבנים, טאבון גז הוא אינו מצריך שריפת עצים, שאינה פרקטית בתוך בית. השימוש בו הוא באמצעות חיבור לגז, דבר שמתאפשר כמעט בכל בית כיום. יתר על כן, גודלו הפיזי הוא קטן באופן יחסי ולכן מתאים להצבה בשטחי מגורים, על פי רוב בגינה.
- קל לתפעול – טאבוני הגז מצוידים על פי רוב במערכות מתוחכמות שמאפשרות ויסות פשוט של הטמפרטורה. בנוסף, קל מאוד להדליק אותם ואין צורך במאמץ פיזי מיותר של שריפת עצים והכנסת האוכל למקום מאוד עמוק בתוך התנור כמו שמתבצע במסעדות. קלות התפעול שלו מאפשרת שימוש נוח בבית.
- מרשים ודקורטיבי – כמובן שלא תקנו אמצעי בישול רק בגלל תכונה זו, אך היא בהחלט תכונה בולטת של. הטאבון הוא בעל מראה ייחודי ומרשים מאוד שיגרום לפעירת הפה של כל אורח שיכנס לביתכם. זהו דבר נפלא לאירוח שמעניק אווירה ייחודית לשוהים בביתכם.
- חסכוני – שימוש בבישול בגז הוא אינו דבר חדש אך רובנו עברנו לאפייה בתנורים חשמליים. עם זאת, כדאי לדעת שבישול באמצעות גז עדיין מהווה דרך חסכונית מאוד מבחינה כלכלית לבישול. אפייה של מטעמים בטאבון גז נותנת לכם חיסכון רב באנרגיה לעומת שימוש בתנור רגיל.
מה ניתן להכין באמצעותו ?
טאבון גז מאפשר הכנה של מגוון רחב של מאכלים. השימוש הנפוץ ביותר בו הוא עבור מאפים שונים, החל מבורקסים, דרך פיצות ועד לפיתה מזרחית.באמצעות ויסות שונה של הטמפרטורה, ניתן להכין בו גם מעדני בשר שונים בבישול ארוך. מגוון האופציות הוא עצום ומאפשר לכם ליהנות ממטעמים מעשה ידכם.