מבער גז לגריל – איך כדאי לבחור?
במיוחד לקראת יום העצמאות, אבל עבור רבים גם לאורך כל השנה, מתעורר התיאבון והרצון לעשות על האש.
אם בעבר האופציה המרכזית היתה גריל פחמים בו היה צורך לנפנף והרבה, היום ישנן אופציות אחרות המתאימות לאוהבי הבשר (אם כי לא רק בשר אפשר לצלות) אשר אינם אוהבים את פעולת הנפנוף וכל הכרוך בעבודה עם גריל פחמים. אופציה מעולה זו היא גריל גז.
גריל גז משיג תוצאות דומות עם הרבה פחות לכלוך ובלגן. רכישה אחת טובה של גריל גז ואביזרים כמו מבער גז, בלון גז נייד או חיבור לגז הביתי ואתם מסודרים.
כל היתרונות בעבודה עם גריל גז
השימוש בגריל גז הוא נוח במיוחד. כל שיש לעשות הוא להניח את הבשר או הירקות על רשת הצליה, להדליק את מבערי הגז וזה הכל פחות או יותר.
את יתר העבודה הגריל יעשה כבר בעצמו, זאת בניגוד לגריל פחמים אשר דורש את הנפנוף. ממש כפי שבמטבח שלכם תעדיפו בוודאות לבשל באמצעות גז ולא על גבי פחם, כך אין סיבה שבגינה תצלו בשר באמצעות פחמים. גם עץ דורש השקעה רבה וזוהי אינה האופציה הקלה והפשוטה.
מבער גז- למה לשים לב?
מבער גז הוא לב ליבו של הגריל. הוא זה שנותן לגריל את החיים ואת הכוח להפוך את הבשר לצלוי היטב, כזה שכולם רק מחכים לנעוץ בו את שיניהם… חשוב לבחור מבער גז שיהיה בעל עוצמה מספיקה. עוצמתו של המבער נמדדת ביחידות BTU. השוו בין סוגי הגריל השונים ושאלו מהי עוצמת המבערים. בנוסף, המבער צריך להיות מכוסה במעין ר' העשויה ברזל. שימו לב שהיא אכן עשויה ברזל ולא סתם פח דק.
בין המבערים לרשת הצליה צריכים להיות מפזרי חום שיפזרו את חום האש באופן אחיד על פני הרשת כולה. המבערים עצמם צריכים להיות מפוזרים באופן שווה ואחיד כך שלא יקרה מצב שאזור אחד יקבל יותר חום מאזור אחר.
כמובן שגם כמות המבערים היא חשובה. ככל שישנם מבערים רבים יותר עוצמת הגריל חזקה יותר. בגרילים הביתיים ישנם לרוב שני מבערים או שלושה. עדיף לבחור את השלושה.
כמה דברים נוספים שיש לשים לב אליהם
בחרו גריל גז העשוי חומרים טובים ואיכותיים אשר בנויים לשהות בחוץ לאורך זמן. בחרו גריל גז העשוי נירוסטה. בעזרת ניסוי קטן תוכלו לוודא האם באמת מדובר בנירוסטה: נסו להצמיד לגריל מגנט מהמקרר. אם אינו נצמד זו נירוסטה. בחרו גריל עם רשת ברזל טובה וכבדה, שהאש לא תהיה ישירה, שיהיה משטח עבודה נוח לעבודה וגם מגש לפסולת.